Nyheter fra Fritschi

Fritschi Tecton 12: Denne bindingen bygger videre på suksessen til Diamir Vipec 12. Den har vært markedsledende når det kommer til kraftoverføring og sikkerhet. Fronthuset videreføres, men får seg et ansikts løft. Den nye step-in og utløser-funksjonen er den største endringen i fronthuset. Nytt er høydeklossen på frontutløseren, tidligere måtte denne byttes, ut i fra hvilken støvel du hadde. Nå er det en kloss som fungerer til alle. Den største nyheten og det som setter Tecton i et eget lys, er det kraftfulle bakhuset. Her er bakhuset bygget som de fleste alpin bindinger i dag. Bakhuset har 9mm vandring vertikalt, før den løser ut horisontalt. Dette gjør at bindingen gir rom for slag fra underlaget. At underlaget kan slå støvelen litt ut av posisjon, for så å hente den tilbake i posisjon i fronthuset uten at den løser ut. 

Selve bakhuset bygger på 3-way power tankegang, som består av: Null glippe, Fast hel, Null sidebevegelse. Hold nede system: Dette er løst ved at bakhuset presser støvelen ned mot en hard flate som ikke beveger seg (se bilde 2 nederst). Dette sørger for at støvelen sitter fast og kraften fra skikjøreren kommer ned i riktig punkt i skien, uten at store deler av kraften forsvinner ut.  Power raile: Sørger for at støvelen ikke kan bevege seg sidelengs, den vil sørge for at alle støvler med tech-feste i bakhuset vil sitte fast i bindingen.  Power railen sørger for og ha smalere overleppe på bindingen, som igjen sørger for at mer kraft kan fokuseres på å holde støvelen nede. Konstruskjon: summen av de to funksjonene nevnt over sørger for at støvelen sitter fast. Og holder presset ned mot skien når man kjører på ski, ikke som på andre pin bindinger hvor man fort henger i lufta på to pinner. ette sørger for at man taper mye kraft. Fritschi Tecton 12 har en vekt på 550gr og en DIN verdi på 12 på front og bakhus. 

Fritschi Vipec 12 Evo: En av de kraftigeste kjøre rettede bindingene på markedet. Med sine 500gr (uten stopper)  er den av de letteste i sin klasse. Utløsermekanismen passer til så å si alle støvler med tec innserts (gjelder ikke støvler med speednose). Bindingen har en veldig enkel brukervennlig funksjonalitet. Man kan velge om man vil være i gå modus eller kjøremodus ved hjelp av staven fra en stående posisjon. 
Ser man på kraftoverføring er denne bindingen helt rå. Bakbindingen har ingen rotasjon i seg, noe som gjør at all kraft man tråkker ned med vil videreføres til skien. Bakhuset flyter på en plate som den er montert på, dette tillater mer kontakt for stålkanten midt under skien. Fronthuset er bygget opp som en alpinbinding, med sideveis bevegelighet når det skal absorberes slag. At denne funksjonen ligger i fronthuset og ikke bakhuset, gir den en veldig god kraftoverføring. 

Fritschi Scout 11: Det letteste alternativet til en pin binding, den er nesten like lett som de tyngste pin bindingene.  Med sin lave vekt og enkle funksjonalitet er dette bindingen for deg som vil ha en binding til alt, men er ikke interessert i pin bindinger. Scout 11 tar deg opp fjellet og ned fjellet uten problem. 

Fritschi Eagle 12: Eagle 12 er det naturlige valget hvis du ikke ønsker deg en pin binding. Har en naturlig rotasjon ved fot ballen og ikke tærne av foten, noe som gjør den til en av rammebindingene med best gå-komfort. Utover dette er det en av de enkleste bindingene å håndtere. Dette er en av de få rammebindingene i markedet hvor du kan styre alt med staven. 

Fritschi Freeride Pro: Holder det den lover, den lar deg ha 100% kontakt med skiene så du får fult utbytte av turen ned. Kraftoverføringen er superb på brede ski, samt at den gir deg den mest behagelige gå opplevelsen en rammebinding kan gi deg. Resultatet er at turen opp nå bare er en lek. Så dette er det perfekte våpenet for deg som vil ha et solid frikjørings våpen både på vei opp, og ned til bredere ski. 

Swiss made: Alle deler er laget i Sveits og settes sammen ved fabrikken i Reichenbach. Etter at bindingen blir satt sammen, går bindingene gjennom en metodisk sikkerehetskontroll, inkludert en funksjonalitetstest.