Nyheter Fritschi 17/18

Fritschi Tecton

Den største nyheten, og det som gjør Fritschi Tecton 12 unik, er det kraftfulle bakhuset. Altså en slags hybrid, med bakhus bygget som de fleste alpinbindinger i dag, og tech fronthus - med sideveis fleksibilitet og utløser. Tecton er den første techbindingen med sikkerhet og utløserfunksjon som en alpinbinding. 

Fronthuset videreføres Diamir Vipec Evo 12, men får seg et ansikts løft. Den nye step-in og utløserfunksjonen er den største endringen i fronthuset.
 

Tecton har unik kraftoverføring, sikkerhet og komfort

  • Sikkerhet i bakhuset: Bakhuset har 9 mm vandring vertikalt, før den løser ut horisontalt. Dette gjør at bindingen gir rom for slag fra underlaget og fleksing i skia (bakhuset har 10 mm fleksibilitet i lengderetningen også). Det betyr at slag kan bevege støvelen litt ut av posisjon, før den hentes tilbake i posisjon i bakhuset uten at den løser ut.
  • Sikkerhet i fronthuset: Sideveis utløser i fronthuset, gir opptil 13 mm sideveis bevegelse før den løser ut. 
  • Kraftoverføring: Rent alpint bakhus sørger for at hælen blir presset ned i motsetning til klassisk pinbinding hvor støvelen henger. 
  • DIN-innstilling på både front- og bakhus går fra 5-12.

Bakhuset baserer seg på 3-veis kraftoverføring og handler om: Null glippe, Fast hel, Null sidebevegelse.
Bakhuset presser støvelen ned mot en hard flate som ikke beveger seg (se bilde 2 nederst). Dette sørger for at støvelen sitter fast og kraften fra skikjøreren kommer riktig ned i skien. 
Power rail sørger for at støvelen ikke kan bevege seg sideveis, den vil sørge for at alle støvler med tech-feste i hælen vil sitte fast i bindingen.
Konstruksjon: Summen av disse funksjonene sørger for at støvelen sitter fast. Og holder presset ned mot skien når man kjører på ski. Og ikke henger i lufta på to pinner, som på andre pin bindinger. Det medfører at man taper mye kraft. 
Fritschi Tecton 12 veier 550 gram og en DIN verdi på 12 på front og bakhus. 


Fritschi Vipec Evo 12 er en av de kraftigste kjøreorienterte bindingene på markedet, allikevel veier Fritschi Vipec Evo 12 bare 500 gram (uten stopper). Og er den av de letteste i sin klasse. Utløsermekanismen passer til så å si alle støvler med tech inserts (noen få støvler med speednose er ikke kompatible). Bindingen har en veldig enkel brukervennlig funksjonalitet. Man kan velge om man vil være i gå modus eller kjøremodus ved hjelp av staven fra en stående posisjon. 
Spesielt på kraftoverføring er denne bindingen helt rå. Bakbindingen har ingen rotasjon i seg, noe som gjør at all kraft man tråkker ned med vil videreføres til skien. Bakhuset flyter på en plate, dette tillater mer kontakt for stålkanten midt under skien. Fronthuset er bygget opp som en alpinbinding, med 13 mm sideveis bevegelighet for å absorbere slag unngå at skia løser ut når den ikke skal. At denne funksjonen ligger i fronthuset og ikke bakhuset, gir den en veldig god kraftoverføring. 


Fritschi Scout 11: Det letteste alternativet til en pin binding, den er nesten like lett som de tyngste pin bindingene.  Med sin lave vekt og enkle funksjonalitet er dette bindingen for deg som vil ha en binding til alt, men er ikke interessert i pin bindinger. Scout 11 tar deg opp fjellet og ned fjellet uten problem.
Vekt: Fritschi Scout veier 790 gram

Fritschi Eagle 12: Eagle 12 er det naturlige valget hvis du ikke ønsker deg en pin binding. I gåmodus ligger rotasjonspunktet under tåballen og det gir den beste gåkomforten av rammebindingene på markedet. I tillegg er dette det en av de enkleste bindingene å håndtere, og en av de få rammebindingene i markedet hvor du kan styre alt med staven. 
Vekt: Fritschi Eagle veier 890 gram

Swiss made: Alle deler er laget i Sveits og settes sammen ved fabrikken i Reichenbach. Etter at bindingen blir satt sammen, går bindingene gjennom en metodisk sikkerhetskontroll, inkludert en funksjonalitetstest.