Stöckli ski 17/18 sesongen

Stöckli ski kolleksjon 1718

Teknologier: 
VRT: Vario Racing Technology. Det øvre laget av titanal har en profil lik kjernen, det vil si at titanal laget er tynnest i tupp og bakski. VRT teknologien har vist seg veldig lønnsom i World Cup. Skien går renere med mindre kraft, da den er lettere å bøye opp. 
Fordeler: Økt kontroll og presisjon, direkte og harmonisk sving intuisjon, bedre kantgrep ved mindre kraft. 

SST: Sandwich Sidewall Technology. Skiene er bygget opp lag for lag, hvor hvert lag er limt sammen under press. Den mest utprøvde måten og lage ski på. 
Fordeler: Økt energi overføring, roligere ski på snøen, bedre kantgrep, økt presisjon

SOC: Size Optimized Construction . Det vil si at velger du en ski i lengde 175cm så er den litt mykere enn 180cm skien. dette er for og tilpasse skiene mer etter løper. er du 190cm høy så skal du ha stivere ski enn en på 170cm høyde. 

TFC: Tail flex Construction. Det er satt inn gummi i halen på skien for og gi bedre kontroll i utgangen av svinger.

FEC: Full Edge Contact. Skiene er bredere i tuppen. (for GS er de bredere bak også.) Sørger for raskere inngang og utgang av svingene, samt bedre grep på grunn av mer stålkant kontakt med underlaget.

SME: Solid Metal Edge. Bredere stålkanter for og ha mere stål og jobbe med, for og forlenge levetiden til skiene. 

BSW: Bamboo Side Walls. Sidevegger laget av bambus gir bedre motstandsdyktighet mot slag. Gir en økt kraftoverføring og er et naturligprodukt som sørger for en mer bærekraftig produksjon. 

SLC/LC: Super Light Core/ Light Core. Spesial tre matriale som Fuma eller Balsa tre er brukt i modelene i all mountain, freeride og turing modellene. Fordeler er lavere vekt, dynamsik ski respons og veldig god slitestyrke. 

SF: Softflex.  

Laser Serien

Laser GS: 
Skien for deg som ønsker en fartsfylt tur ned løypa. Skiene bygger på teknologien fra WC med VRT og SST teknologien. Dobbel titanal og full trekjerne, det vil si et lag med titanal under og over kjernen. Skiene er perfekte for deg som ønsker en medium til langsvingt ski. Med VRT teknologien får man en enda bedre kraft overføring og presisjon i skien. Nytt av året er SOC som betyr størrelse optimalisering, det vil si at hvis du er 190cm høy og ønsker en stiv å stabil GS ski er 185cm det rette valget. Mens er du 170cm høy og ønsker en god GS ski men er redd den blir for stiv er den nye produksjonen skalert til at 170cm skien er mykere en 175cm og 180cm. Den andre store nyheten dette året er fulledge contact(FEC) Det bredeste punktet i tuppen av skien er trukket lengre frem. Det gir en enklere og raskere inngang i sving. Økt kant grep og større kontaktflate mot snøen på samme skilengde. GS skien har i tillegg fått endret bakskien betraktelig og den er nå nesten helt flat de siste 3-4cm av skien. Det gir økt kantgrep og mye mer kick ut av sving. 
 Kommer i lengder: 165, 170, 175, 180 og 185. (R=18,2 i 180cm)

Laser SL:
Skien for deg som ønsker en tøff økt for lår og konsentrasjon ned løypa. Skien bygger på teknologien fra WC med VRT og SST teknologien. Dobbel titanal og full trekjerne, det vil si et lag med titanal under og over kjernen.  Skiene er perfekt for deg som liker en kortsvingt og hissig ski og leke deg med. Med en radius på 12.7 i lengde 160cm er du sikret en kort svingt kompis som utfordrer deg hele veien ned.
Nytt av året er SOC som betyr størrelse optimalisering, det vil si at hvis du er 185cm høy og ønsker en stiv å stabil SL ski er 165cm det rette valget. Men er du 165-170cm høy og ønsker en god SL ski men er redd den blir for stiv er den nye produksjonen skalert til at 150cm skien er mykere en 155cm og 160cm. 
Den andre store nyheten dette året er fulledge contact(FEC) Det bredeste punktet i tuppen av skien er trukket lengre frem. Det gir en enklere og raskere inngang i sving. Økt kant grep og større kontaktflate mot snøen på samme skilengde. 
Kommer i lengder: 150, 155, 160, 165, 170 (R=12,7 i 160cm)

Laser SC:
Skien for deg som ønsker en leken og morsom tur ned fjellet. Skiene er en anelse mykere enn sin store bror SL. SC skiene har en liten tip rocker og TFC teknologi i bak skien. Det vil si at bak skien har et parti på ca 6-7cm med dobbel titanal og tynn gummi. Tre kjernen går ikke helt bak. Dette gjør at skien er roligere og litt snillere i utgangen av svingene, samme gjelder inngangen på svingen på grunn av tipp rockeren.
Nytt av året er SOC som betyr størrelse optimalisering, det vil si at hvis du er 190cm høy og ønsker en stiv å stabil ski er 1777cm det rette valget. Men om du er 170cm høy og ønsker en god SC ski men er redd den blir for stiv er den nye produksjonen skalert til at 163cm skien er mykere en 170cm og 177cm. 
Den andre store nyheten dette året er fulledge contact(FEC) Det bredeste punktet i tuppen av skien er trukket lengre frem. Det gir en enklere og raskere inngang i sving. Økt kant grep og større kontaktflate mot snøen på samme skilengde. 
Kommer i lengder: 149cm, 156cm, 163cm, 170cm og 177cm (R=14,9 i 170cm)
 

Laser SX:
Skien for deg som vil ha en ski til alt i bakken, dette er skien som kommer fra skicross grenen. Den skal takle høy fart og krappere svinger samtidig som lange hopp. For å få til alt dette kreves det vanvittig dyktig konstruksjon. Med den nye turtel shell teknologien som virkelig får denne skien til og skille seg ut. Det som gjør dette unikt er at når man setter opp skien på kant vil turtle shell teknologien tillate skien og være myk og smidig under jevn kraft overføring mens når en tråkker til med mer kraft vil materialet (øverste titanal platen) låse seg og gi en stivere ski som blir mere responsiv når det påføres mer kraft. Dette gir SX modellen en ekstra dimensjon når man kjører på den. Den kan la deg leke samtidig som du kjører fra alt og alle.
Kommer i lengder: 149, 156, 163, 170, 177, 184 (R=15,4 i 170cm)

Laser CX:
Den nye oppdaterte Laser CX er bygget på en ren SL lest. En rask og aggressiv kort svingt ski med egenskapene til å takle høy fart og også raske presise svinger. Denne modellen har også turtle shell teknologi og full trekjerne med dobbel titanal. Laser CX er et verktøy det lukter svidd av, for deg som ønsker en rask og presis ski du kan leke deg med hele veien ned bakken til syra tar deg. 
Denne modellen anbefales i korte lengder
Kommer i lengder: 149, 156, 163, 170, 177 (R=12,8 i 163cm)

Laser AX:
Dette er den bredeste modellen i Laser serien med sin midje på 78. Med Laser AX får man en ski for hele fjellet men mister ingen ting i forhold til kraft overføring og presisjon på hardt og isete føre. Laser AX er laget for å håndtere løsere forhold samtidig som isete og harde ny preppede løyper. Laser AX har en litt flatere og bredere tupp med bredeste punktet litt lenger inn mot midten(teiper), samtidig som den har en liten tip rocker. Den har dobbel titanal, turtle shell og full tre kjerne. 
Denne modellen anbefales i medium lengder
kommer i lengder: 159, 167, 175, 183 (R=15,8 i 175cm)

Spirit Serien 
Spirit serien er også rene bakke ski, men på et prispunkt under Laser serien. Den er laget for deg som ønsker en aggressiv og leken ski, men samtidig er spirit serien litt mer tilgivende og merkbart snillere en Laser. Alle modeller har sandwich konstruksjon med titanl og tre kjerne som sikrer stabilitet og utmerket kantgrep.
Spirit Globe: 
Spirit Globe er «slalåm» skien i denne serien, med sin korte radius gir den deg masse av glede ned bakken med korte lekne svinger, samtidig som du kan gi den høy fart og den holder seg rolig og stabil.
Denne modellen anbefales i korte lengder
Kommer i lengder: 149, 156, 163, 170, 177 (R=13,5 i 163cm)

Spirit Evo: 
Spirit Evo er det nyeste medlemmet i denne serien. Med sin 79 midje gir den deg litt mer flyt egenskaper og lekenhet selv om det er litt løsere forhold i bakken. Den er laget for å takle alle forhold i løypa og gi deg muligheten til å ta deg et par turer utenfor uten at den synker for dypt. En sikker vinner hvis du ønsker en ski til alle forhold i anlegget.
Denne modellen anbefales i medium lengder
Kommer i lengder: 155, 163, 171, 179 (R=17 i 170cm)

Spirit Motion: 
Spirit Motion er en sikker vinner til damene der ute, først og fremst utfordrer den deg hele veien ned fjellet med korte og lekne svinger. Skien er også meget stabil i høyere hastigheter og større svinger. Det er en ski som lar deg styre radien i stor grad, veldig mye kjøre glede i den samtidig som den lar løperen styre showet. 
Denne modellen anbefales i medium lengder.
Kommer i lengder: 149, 156,163 (R=11,6 i 156cm)

Scale Serien

Scale serien er et helt nytt tilskudd i Stöckli familien. Dette er tredje sesongen den er i markedet. Mottagelsen i de to sesongene som har vært, var aldeles utmerket. Den gode responsen, har gjort at Stöckli ønsker å ta den et skritt videre. Konseptet er veldig enkelt, med å ha fire modeller som dekker alt fra korte kjappe svinger i harde preparerte løyper og som også fungerer i løsere oppkjørte forhold og som samtidig gir en god opplevelse i løssnø på de bredeste modellene. De fire modellene er: Alpha, Beta, Gamma og Delta. Størrelsene er: XS-S-M-L som da gir 16 varianter å velge i ut ifra ditt kjøremønster og fysikk som høyde og vekt. 
Nytt av året er at skiene har fått en litt kraftigere kjerne som gjør at man får litt mere kraft ut av svingen samtidig har designet fått seg et løft med 3d toppsheet. Det er mer slitesterkt og vil kontinuerlig endre utsende ut i fra hvordan skiene blir truffet av solen. 

Scale Alpha:
Er den smaleste i serien med midjer fra 72 til 75. Rocker i tuppen, kombikjerne med tre og glassfiber. Titanal plate både under og over trekjernen. Sandwich konstruksjon som gir den godt kantgrep og stabilitet som kjenne tegner Stöckli. Er den mest bakke relaterte av de 4 modellene. 
Kommer i størrelser: XS(149), S(159), M(169), L(179) Radius=14 i M

Scale Beta:
Midjer fra 75 til 78.Rocker i tuppen, kombikjerne med tre og glassfiber. Titanal plate både under og over trekjernen. Sandwich konstruksjon som gir den godt kantgrep og stabilitet som kjenne tegner Stöckli. Er som Alpha skien en mere bakke orientert modell.  
Kommer i størrelser: XS(152), S(162), M(172), L(182) Radius=16 i M

Scale Gamma:
Midjer fra 78 til 81.Rocker i tuppen, kombikjerne med tre og glassfiber. Titanal plate både under og over trekjernen. Sandwich konstruksjon som gir den godt kantgrep og stabilitet som kjenne tegner Stöckli. Gamme er sammen med Delta de bredeste modellene som har helt klart bedre egenskaper utenfor preparert bakke og i oppkjørte traseer. 
Kommer i størrelser: XS(155), S(165), M(175), L(185) Radius=15 i M

Scale Delta:
Midjer fra 81 til 84. Forholdsvis stor rocker i tuppen, kombikjerne med tre og glassfiber. Titanal plate både under og over trekjernen. Sandwich konstruksjon som gir den godt kantgrep og stabilitet som kjenne tegner Stöckli. Delta er den bredeste modellen i Scale serien og har en tupp med bredde opp mot 13cm kombinert med rocker gir den deg helt klart forholdsvis gode flytegenskaper når du beveger deg ut i løssnøen.   
Kommer i størrelser: XS(157), S(167), M(177), L(187)

Stormrider serien
 Det er freeride og topptur serien. I denne serien er vekt kombinert med gode kjøreegenskaper viktig, derfor har vi så mange som 8 modeller av Stormridere. Alle modellene har trekjerne og titanl plater for å sikre godt kantgrep og stabiliteten i skien. Alle modellene har også rocker i tuppen. Selv de letteste modellene har et meget godt kantgrep på is og er farts stabile tross vekt ned mot 1400gr. 

Stormrider 115: 
Dette er det ultimate våpenet for fri kjøring. Konstruksjonen sørger for en utrolig kvikk og leken ski, samtidig som den er stabil så det holder i høy fart og i variert terreng. Den ønsker seg mye nysnø da kommer den virkelig til sinn rett.
Kjerne: Tre/Laminert fiberglass
Kommer i lengder: 185, 195 (R=28 i 195cm)
Vekt 4390gr for paret i lengde 195cm 

Stormrider 105:
Den er tilbake! Den råeste helle fjellet skien i markedet!  Stormrider 105 har en helt ny konstruksjon og en del likheter fra Super G og Utfor ski. Dvs tykkere titanal over og under trekjernen enn de andre modellene. Den har VRT konstruksjon som laser GS, dvs at titanalet i tuppen og bakskien er mye tynnere en midt på skien. Dette gjør at skien blir mye mer kraftfull og håndterlig. Med midjen 105mm er skien et monster i bakken som gir deg en utrolig stabil tur ned løypa uansett underlag. Den vil også flyte godt utenfor løypa. Dette er en helt ny Stormrider som bare må prøves.  Skal man ha et par ski er dette en av modellene som virkelig stikker seg ut.
Kjerne: Tre/Laminert fiberglass
Kommer i lengder: 159, 168, 177, 186 (R=21,7 i 186cm)
Vekt: 4090gr for paret i lengde 186cm

Stormrider 95:
Her er den litt mer allsidige fri kjørings skien, med sin 95mm midje gir den deg gode flyte egenskaper til å gi deg en bra opplevelse i løssnø, samtidig som den kan takle en isete fjellvegg og er meget stabil også i bakken en tidlig morgen med harde forhold. Skal man ha et par ski er dette en av modellene som virkelig stikker seg ut sammen med SR 105 modellen. Stormrider 95 har en helt ny konstruksjon og en del likheter fra Super G og Utfor ski. Dvs tykkere titanal over og under trekjernen enn de andre modellene. Den har VRT konstruksjon som laser GS, dvs at titanalet i tuppen og bakskien er mye tynnere en midt på skien. Dette gjør at skien blir mye mer kraftfull og håndterlig. 
Kjerne: Tre/Laminert fiberglass
Kommer i lengder: 157,166, 175, 184, (R=19,3 i 184cm).
Vekt: 3890gr for paret i lengde 183cm

Stormrider 97:
Dette er den bredeste skien av de 4 nye modellen som er mere rettet mot topptur på grunn av sin lave vekt. Den er blitt lettere en noe gang til tross for tre lag med titanal i skien. Sandwich konstruksjonen sørger for at dette er et supert våpen til stor fjell kjøring, med 21.3m radius er det en ski som ønsker litt større fart og gir deg storfjellski følelsen selv om det er en såpass lett ski. Den sitter også meget godt på hardt og isete underlag. Powder rocker i tupp. 
Kjerne: Tre/Laminert fiberglass
Kommer i lengder: 168, 177, 186 (R=21,3 i 177cm)
Vekt 3350gr for paret i lengde 177cm

Stormrider 88:
Dette er lille broren til 97 modellen med en litt kortere svingradius. Midjen på 88mm gjør den veldig allsidig i forhold til alle typer fører og også bruk. Med en 88mm midje så er det en ski som man kan ta med seg en dag i bakken eller på topp tur. Powder rocker i tupp.
Kjerne: Tre/Laminert fiberglass
Kommer i lengder: 168, 177, 186 (R=19 i 177)
Vekt 3110gr for paret i lengde 177cm

Stormrider 83:
Her er skien for de som virkelig skal ha en lett vekts ski. Med sin 83mm midje er den ideell til å gå opp bratte fjellsider. Med sin sandwich konstruksjon og glassfiberlaminerte super lette tre kjerne gir den deg en fantastisk god opplevelse ned igjen fra fjellet og du kan stole på den ved isete og harde utfordrende forhold. Rocker i tupp. 
Kjerne: Tre/Laminert fiberglass
Kommer i lengder: 166, 174, 182 (R=17,2 i 174cm)
Vekt 2980 paret i lengde 174cm

Stormrider 85 Motion: 
Dette er dame modellen i topptur serien med en 85mm midje. Dette er skien som tar deg med opp fjellet og får deg til å smile på vei ned. Med tre lag titanal og tre kjerne i skien er den veldig stabil uansett føre. En super toppturski eller en ski som også kan brukes som en ren alpin all mountain cruiser. Powder rocker i tupp. 
Kjerne: Tre/Laminert fiberglass
Kommer i lengder: 159, 167, 175 (R=15,2 i 167cm)
Vekt 2890gr for paret i lengde 167cm

Stormrider Team Jr.
Helt ny frikjørings ski for de mindre. Sandwich konstruksjon med glassfiberlaminert tre kjerne. Den har rocker i tuppen og en fin flex som gjør den lett å bøye opp, samtidig som rockeren gjør det lettere å finne flyt i pudder. 
Kommer i lengder: 138, 148, 158, 168

Stikkord

Relevante Produkter

Stöckli Laser GS

Stöckli Laser GS

Produktinformasjon
Lengder
165cm, 170cm, 175cm, 180cm, 185cm
bredde mål
118mm, 68mm, 97mm
Radius i lengde 175 cm
17,1m