Stöckli

Allerede i 1935 begynte Josef Stöckli å lage treski til seg selv og sine venner hjemme i sin fars snekkerverksted hvor han for øvrig jobbet. Han lagde alt selv på sin fritid og i sitt første år lagde han 50 par ski. Det var begynnelsen på Stöckli ski som i dag er det eneste gjenlevende Sveitsiske skimerket. Josef Stöckli gjorde det som rutine at alt materiale han valgte å bruke i skiene sine var grundig testet av ham selv og som sto til hans høye krav og standard. Det er grunnpilaren i Stöckli sin produksjonsfilosofi og er med videre inn i 3 generasjon.  Det er nå Josef Stöckli sitt barnebarn (Beni Jr.) som styrer fabrikken i Wolhusen, 20 minutter inn i landet fra Luzern. 

Josef var en pioner innen skiproduksjon og var den første som begynte å bruke metall sammen med tre i ski. Det gjorde han allerede i 1957 og i året 1959 passerte han 1000 par egenproduserte ski med metall kombinert med treverk. 
Materialet som blir brukt i skiene er grundig testet og utprøvd og alle ski blir produsert likt. Det vil si at skiene som blir brukt av Stöcklis WorldCup-kjørere har akkurat de samme ingredienser som de skiene som finnes i butikkhyllene. Det er grunnen til at Stöckli har noe helt eget ved seg. Det er noe alle som har testet for eksempel Stöckli Laser GS i en knallhard og stupbratt bakke, eller Stormrider 95 på storfjellet kan bekrefte. 
Produksjonstiden på et par ski er 10 dager og totalt antall produserte ski per år er 45 000. Stöckli er noe helt eget og hjelper deg på vei til å bli en bedre skiløper.

Katalog og mer informasjon finner du på www.stoeckli.ch.

 Besøk Stöckli Norge på Facebook 

 

Forhandlere

Anton Sport CCvest
Anton Sport Sykkeldelisk
Intersport Sogndal
Parabolflua Harstad
Piteraq Sandvika Storsenter
Platou Sport Fjøsanger
Sport1 Kvitfjell Skitorget Vest
Sportlodgen Trysil avd. Fageråsen
Sportlodgen Trysil avd. Raddison BLUE
Valdres Alpinsenter